Verfspuit prijs per m2 berekenen

Verfspuit prijs per m2 berekenen.

Verfspuiten kost tussen de 3,50 en 15,-per m2. Dat is een behoorlijk verschil in prijs. Hier onder leggen we uit hoe dat zo komt

Wat kost een woning spuiten / schilderen gemiddeld? Wat is de verfspuit prijs per m2

Dat ligt eraan.

Als je nu offertes aanvraagt bij 3 verschillende schildersbedrijven dan krijg 3 keer een totaal andere prijs per m2 terug. Het is goed mogelijk dat één partij vier keer duurder is dan de ander qua verfspuit prijs per m2. Dat lijkt vreemd, maar als je verder leest begrijp je waarom dat zo is.

En dan kun je ook nog kosten besparen door zelf voorwerk te doen. Dat kan met de huidige informatie op youtube tegenwoordig vrij makkelijk. Dat scheel enorm in de verfspuit prijs per m2

Welke optie is de beste voor jou? Qua kwaliteit, gemak, en resultaat. Dat gaan we hier samen uitzoeken. zodat u de beste verfspuit prijs per m2 kunt krijgen

Dus hoeveel kost een woning spuiten? wat kost het nou echt welke tarieven zijn normaal en welke kosten kunt u verwachten? wat is een eerlijke verfspuit prijs per m2 ?

Laten we beginnen met een heel versimpeld antwoord en daarna gaan we kijken wat je precies nodig hebt en dan kijken wat het echt gaat kosten de verfspuit prijs per m2

Kosten van een woning spuiten / sausen

1.De verfspuit prijs per m2? Bij veel zelfstandige schilders en spuitbedrijven kun je voor €1.800 euro tot €4.000 euro  prima laten spuiten / schilderen. Je weet alleen niet altijd met wie je in zee gaat en of het resultaat is wat je wenst. En vergeet niet dat als het resultaat tegenvalt de kosten om het weer goed te krijgen heel erg kunnen tegen vallen.

2. Bij de wat grotere schilders en verfspuitbedrijven kun je voor €2.500,- en €5.000,- euro je huis prima laten spuiten / schilderen. Je betaalt voor extra ervaring, een team met specialisten die aan jouw woning gaat werken en dat alles zowel nu als over 5 jaar gewoon goed is

3. Grote complexe projecten , zoals panden van bedrijven of van de overheid of bedrijven met veel extra werk, kunnen zelfs prijzen verwachten tussen de €10.000 tot wel +€100.000 euro dat is geen verfspuit prijs per m2

4. Je kan een schilders en spuitbedrijf inschakelen om een woning samen met de woning van buren mee te laten spuiten omdat het dan in een collectief gebeurt kan dat aanzienlijk schelen in de kosten. dan word de verfspuit prijs per m2 een stuk voordeliger.

Komen er nog kosten per jaar of maand bij? bij de verfspuit prijs per m2?

verfspuiten Groningen wanden spuiten plafonds spuiten Drenthe Friesland.
bereken uw verfspuit prijs per m2 op deze pagina

Ja en nee…

Bij elk project kun je kiezen om na een of twee jaar het spuit en stukwerk te laten bijwerken. Dit is bij nieuwbouwwoningen zeker aan te raden. Omdat deze altijd nog gaan werken en barsten in de hoeken onvermijdelijk zijn. (Wij hebben hier trouwens wel een goede oplossing voor) wij kunnen het werk zo voorbereiden dat we wanneer het werk barsten en scheuren vertoond WEL kan worden bij gewerkt. Dit is iets waar iedere spuiter en schilder moeite mee heeft.

de tarieven of verfspuit prijzen per m2 kunnen nog al schelen, waarom is dat?

Wanneer je eigen huis spuiten?

NIET! Want de spuit machines die je kunt huren zijn vaak van minimale continue kracht (vanwege veiligheidsoverwegingen). En de betere verfspuiten zijn gevaarlijk voor mensen die niet weten hoe ze er mee om moeten gaan daarom als je de techniek niet beheerst is de kans op spetters en strepen groot. En heb je niks aan meerwaarde. dan is de verfspuit prijs per m2 absurd hoog

Wanneer zelf je huis schilderen?

Dat staat of valt bij de kwaliteit die je eist aan het schilderwerk en je eigen schilderkunsten. Reken er op dat verf die jaren mee gaat niet goedkoop is voor particulieren en dat je minstens 600,- euro aan goede saus / verf kwijt bent voor een gezinswoning.

Veel woning eigenaren kiezen er daarom voor om hun huis te laten spuiten. Je hebt dan een frisse start. Een nette woning die er weer jaren tegen aan kan.

Wanneer je huis laten spuiten of sausen?

verfspuiten woning interieur schilder en spuitwerk

Kijk.

Als je je huis laat spuiten door een ervaren schilder dan levert het altijd een mooi strak en duurzaam resultaat op. Dit gebeurt namelijk altijd binnen een planning die aansluit op de rest van de verbouwing. Want bij een nieuwbouwhuis is het na de oplevering druk. Eerst komt de stukadoor en dan eventuele badkamer mensen dan de spuiter en dan de vloeren man en dan de keuken en dan de stoffering en dan de inrichting.

Dat is een hoop plannen!

Deze partijen volgen elkaar best strak op dus je hebt zeker belang bij een spuiter die oplevert in de afgesproken tijd. Zelf kan je dit bijna niet realiseren Het is trouwens aan te raden om direct te kiezen voor spuit of schildersbedrijf waar je een goed gevoel bij hebt. Iemand met wie je prettig kan communiceren. Want planning is bij veel schilder en spuit projecten essentieel.

De vraag is: in hoeverre weegt het op tegen de kosten? Eigenlijk altijd als je kwaliteitsverf en strak werk waardeert.

Maar voor de bewoonde projecten is het een ander verhaal.

Je hebt dan al een inrichting, vloerbedekking een keuken en noem maar op. Hier moet dan omheen gewerkt worden. In dat geval is niet spuiten maar gewoon sausen een beter en voordeliger alternatief.

Maar waarom zit er soms zoveel verschil in prijs per m2?

Dat kan van heel veel verschillende factoren afhangen, bijvoorbeeld:

 • Gebruiken ze wel dezelfde kwaliteitsklasse verf,
 • Welke apparatuur gebruiken ze. Een verfspuit van 900,- euro haalt het qua kwaliteit niet met een verfspuit van 4000,-.
 • Hoe netjes werken ze. Als het haasten is dan is het resultaat er ook naar.
 • Soms spuiten ze heel veel extra’s mee.
 • Wordt er een voorstrijk laag gespoten.
 • Doen ze het kit werk in de hoeken.
 • Plakken ze ook de vloeren af
 • Plakken ze de plafonds af
 • Dus zorgt u ervoor dat u een goede vergelijking maakt.
Schrikken van de verfspuit prijs per m2?

Oké, ik snap het. Maar…

Hoe krijg je nou op een eerlijke, duurzame en realistische manier je huis netjes gestukadoord en gespoten voor een normale verfspuit prijs per m2?  

Dit doe je bijvoorbeeld door de eventuele bedrijven die het werk gaan uitvoeren de juiste informatie te verstrekken zodat zij in de offerte exact weten wat uw verwachtingen zijn en wat ze moeten offreren.

Helaas is het voor het niet-getrainde oog niet makkelijk zichtbaar welke stukadoor en spuiter nou kwaliteit oplevert en welke niet. Hoe het werk eruit ziet bij oplevering zegt namelijk niet direct wat over de kwaliteit van het werk op lange termijn.

hier ter illustratie wat algemeenheden over het laten spuiten / sausen van uw woning

 • Over het algemeen: hoe meer je betaalt, hoe beter het resultaat juist op de lange termijn.
 • Hoe professioneler de apparatuur, hoe beter het resultaat zal zijn.
 • Zoek in het portfolio, zit er bijzonder werk in? Want dat staat voor kwaliteit.
 • Wat is het gevoel dat u krijgt tijdens de communicatie. Is de aanbieder helder duidelijk en klant vriendelijk of integendeel juist niet?

Maar hoe scheiden we het kaf van de koren?

 • Kijk bijvoorbeeld op de website! Zijn het eigen foto’s of worden ze gewoon ergens van een andere site geleend en als eigen werk gepresenteerd
 • Hoe is het portfolio?
 • Hebben ze eventueel referentie projecten.
 • Komen ze professioneel over (stel eventueel lastige vragen)
 • Is de offerte duidelijk en gespecificeerd of integendeel juist niet.
 • Hoe lang werken ze al in op dit vakgebied.

Wat kan je verwachten als u voor   2000,- /   3000,- euro een gemiddelde woning laat spuiten.

 • Schrobklasse 1 verf
 • Voorspuiten
 • Kitwerk bijwerken
 • Afplakken
 • Schoonmaken
 • Opruimen en vuilnis meenemen
 • Professionele kwaliteit

Wat kan je bijvoorbeeld niet verwachten.

 • Gratis veel meerwerk spuiten
 • Stukadoorswerk inbegrepen
 • Stuk herstelwerk.
 • Reinigbare verf boven de schrobklasse 1

Maar wat is nou de verfspuit prijs per m2?

 • Spuitwerk, tussen   3,- en   9,- verfspuit prijs per m2 excl. BTW
 • Sauswerk, tussen de 6,- en 14,- verfspuit prijs per m2 excl. BTW
 • Dunpleister/ spuitpleister 8,- en   15,- verfspuit prijs per m2 excl BTW
 • Stukwerk, tussen de 11,- en   18,- verfspuit prijs per m2 excl BTW

wat kost een gemiddelde woning spuiten per m2?

Dit kost tussen de 1457,- en de 4524,- afhankelijk van de eisen die u stelt en de wensen die u heeft.

(Uitgaande van een gezinswoning met een gemiddelde vloer oppervlakte 130 m2. kunt u rekening houden met een oppervlakte van 280 m2 )

Ten slotte Ik hoop dat u na het lezen van dit stuk een beetje begrijpt hoe de kosten voor stukadoor en spuitwerk worden op gebouwd, dat de verfspuit prijs per m2 duidelijk is.

kijk op de site voor de prijzen