buitenschilderwerk

Buiten schilderwerk van een villa in Haren

schilderen/renoveren garagedeur

tuinhuisje

Waarom is buitenschilderwerk belangrijk?

Denkt u dat een simpele lik verf niet zo’n groot effect heeft? Dan heeft u het mis. Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor iedere woning. Het zorgt namelijk voor:

  • goede bescherming
  • mooie afwerking

Goede bescherming

Ons Nederlandse klimaat kent een grote diversiteit aan weersomstandigheden. Van een tropische, zonnige zomerdag met 32 graden gaan we binnen een mum van tijd over op een onweersbui met harde windstoten, regen en misschien zelfs hagel. De buitenkant van uw woning krijgt dus veel te verduren. Help uw woning een handje en zorg op tijd voor nieuw buitenschilderwerk. Goed buitenschilderwerk beschermt de onderdelen van uw woning. Zo zullen uw houten kozijnen met goed schilderwerk minder snel houtrot vertonen en een stuk langer meegaan. Maar ook vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer u uw buitenschilderwerk goed onderhoud.

Mooie afwerking

Goede bescherming is een prominente functie van buitenschilderwerk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De buitenkant van uw woning is het eerste wat mensen van uw huis zien en is hiermee cruciaal voor een goede eerste indruk. Wilt u een positieve indruk achterlaten op uw visite, buren en voorbijgangers? Dan zijn afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde onderdelen uit den boze. Een buitenschilder voorziet uw woning weer van een perfecte schilderlaag waardoor uw huis een ware transformatie ondergaat. Laat uw buitenschilderwerk daarom op tijd onder handen nemen en laat uw woning weer stralen.

Goed onderhoud van het buitenschilderwerk waarborgt de waarde van uw woning. Daarom raden wij u aan om elke twee maanden, als u uw ramen lapt, ook het houtwerk af te nemen. Vooral de liggende delen zijn kwetsbaar. Let bij het afnemen goed op de aanwezigheid van eventuele krasjes of blaasjes. Zitten er kieren in het houtwerk? Dan kan er water inlopen en kan houtrot ontstaan. Hierdoor kunnen de kosten van onderhoud aanzienlijk oplopen. Hoe sneller je erbij bent, hoe minder de werkzaamheden. Dus ziet u verkleuringen, blaasjes, barsten of krasjes op het schilderwerk? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op. Dan overleggen we of het noodzakelijk is om het buitenschilderwerk te vernieuwen.